U bent hier

Burn-out

Burn-out.

 

Gisteren kwam ik een jeugdvriendin tegen aan het Zuid

Ik had haar zeker in geen twintig jaar gezien.

Wij een cafeetje binnen, fris pintje en vertellen hoe het gaat en wat er allemaal gebeurde in al die tijd.  

Over haar kroost en zo en de carrière van haar man, die grote baas is bij een multinational ene Bart. En dat hun relatie die altijd zalig is geweest de laatste tijd één en al miserie is.

 

Hij schijnt geen plezier meer te hebben. Kan niets verdragen van de kids. Is constant prikkelbaar, kortom het is daar heel goed mis.

Ik luisterde en zei: “Ik kan wel raden wat het is. Dat moet een burn-out zijn.” Als het niet enkel stress is, of problemen met de fles is, of een derde in het spel, dan is het dat.

 

Wanneer dus iemand prikkelbaar is, constant uit humeur, en er is iets maar je weet niet zeker wat, dan is het dat!

 

Het is de ziekte van de tijd, iedereen die ik ken, kent het probleem van vrij dichtbij. Zitten er zelf nog midden in, of iemand anders uit hun kring maar hoe dan ook het is volledig “in”.

 

Toch zijn er redders in de nood want hulpverleners slapen nooit. Ons België-landje is op dat vlak toch goed.

Dus kan je kiezen uit wel honderd soorten hulp die wordt verleend. Vanaf massage tot aan diepte therapie. Van verse kruidenthee tot yoga, van assertiviteit tot aan het volgen van een poëzie.

 

En net op tijd komt er een antwoord op de vraag die werd gesteld door therapeuten van alle slag.  “Waarmee verdienen wij voorlopig nu ons geld?”

 

Dat moet de burn – out zijn.