U bent hier

Walter wou eens zelfmoord plegen

Nocturne - Petra

Naar aanleiding van de Werelddag Geestelijke Gezondheid organiseerden we samen met buurtorganisaties van de Brugse Poort een avondfeest met als thema Depressie en Herstel. Er waren hapjes en drankjes, muziek, zang, humor, poëzie, kunst, toneel, een lach en een traan en iedereen was er welkom. Want in de mallemolen van het leven komen we het allemaal tegen: (on)geluk. De hele avond werd gefilmd door een chinese vrijwilliger (dank u, Joost!) en we schenken jullie vandaag een eerste fragmentje.

Petra, een van de bezoekers van Poco Loco en tevens vrijwilliger bij de Werkgroep Ervaringsdelen, droeg er op grappige wijze haar gedicht voor: “Walter wou eens zelfmoord plegen”.

Ze had het eigenlijk geschreven met de bedoeling het in het tijdschrift van een Gents Psychiatrisch Centrum te publiceren, maar botste daar op verzet. Het onderwerp was volgens het ziekenhuisbeleid “te” gevoelig. Raar, want het is toch een thema waarmee vele kwetsbare mensen worstelen.

Wij vinden dat zoveel talent een podium moet krijgen. Voor ons is het net een toonbeeld van hoe zware en moeilijke onderwerpen als depressie en zelfdoding op een luchtige en relativerende manier mensen aan het denken en praten kan zetten. De reacties op de avond zelf waren unaniem uitermate positief. Oordeel zelf maar… (Gina en Valeria)

https://youtu.be/FriYuH1B5V8