U bent hier

Voor wie?

Het Cliëntenbureau wil zich inzetten op het bieden van herstelgerichte opleiding en vorming, die mensen in een eerste fase voor het individuele hersteltraject kunnen inzetten. In een tweede fase kan het hen inspireren om verder aan de slag te gaan met de ontwikkelde ervaringskennis. Deze vorming moet laagdrempelig toegankelijk zijn, zowel financieel als structureel.

Het Cliëntenbureau is er om mensen, die hun ervaringskennis willen inzetten in de regio, te ondersteunen via individuele coaching en een vormingsaanbod. Te vaak worden ervaringsdeskundigen ingezet zonder de nodige ondersteuning en voldoende steun is cruciaal. We willen er eveneens zijn voor organisaties die willen starten met het inschakelen van ervaringsdeskundigen. Wij bieden hiervoor een ondersteuningstraject aan. 

Uit contacten met goede praktijken en eigen ervaring beseffen we dat de ervaringsdeskundige een eenzame positie kan hebben. Hier is het Cliëntenbureau noodzakelijk om de ervaringsdeskundigen een plek te geven om op adem te komen, te leren, te innoveren. We zijn ook een informatieve omgeving voor naasten, familieleden en hulpverleners.