U bent hier

"Geflipt" door Thomas Alberico

Thomas Alberico heeft het afgelopen voorjaar in onze Werkgroep Ervaringsdelen en Destigmatisering een pakkende getuigenis gebracht over hoe hij omgaat met zijn psychische kwetsbaarheid. Het was een mooie namiddag voor onze werkgoep, waar Thomas samen met zijn moeder zijn verhaal deelde. We zijn dan ook blij om te horen dat de publicatie van zijn boek een feit is! hier vind je een korte beschrijving van zijn werk:

 
Thomas Alberico heeft een beestje in zijn hoofd. Van het ene op het andere moment kan zijn gemoed wisselen. Soms voelt hij zich zomaar depressief worden, dan weer zeer druk, prikkelbaar en euforisch. De extremen zijn heel groot en na jaren lang strijden tegen deze slepende ziekte hebben ze nog steeds geen perfecte medicijnencocktail gevonden. Maar Thomas is zeer koppig, hetgeen hem er keer op keer van weerhoudt om op te geven. Geflipt gunt ons een unieke blik in het leven en lijden van een mens die er zoals wij allemaal het beste van probeert te maken.
 
Thomas heeft een bipolaire stoornis. Maar daarnaast is hij ook partner, vader, muzikant, fotograaf, auteur en nog zoveel meer. Creativeit is simpelweg een noodzaak in zijn leven, vandaar dat hij ook besloten heeft dit boek over zijn ziekte te schrijven.
 
In oktober komt zijn boek uit bij https://willemsuitgevers.com/.Alhier alvast de cover. De foto is getrokken door Stijn Wils,terwijl het ontwerp van de hand van Herman Van Aken is.