U bent hier

Wie zijn we?

Wie zijn we?

Het Cliëntenbureau is een project voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid. Het is in 2014 opgestart uit een initiatief van 'het PAKT' in samenwerking met de Werkgroep Ervaringsdelen en Destigmatisering (WED) en de provincie Oost-Vlaanderen. 

Sinds 2018 wordt het Cliëntenbureau gefinancieerd door Popov GGZ en 'het PAKT'. We werken samen met RADAR, ADS en 'het PAKT'. Dit neemt met zich mee dat we voor 2018 op provinciaal niaveau beginnen werken, we bedienen dus alle regio's van Oost-Vlaanderen. Dit in samenwerking met de Werkgroep Ervaringsinzet en Participatie (WEP) uit Sint-Hiëronimus. 

Het team van procesbegeleiders bestaat uit een ervaringsdeskundige en een hulpverlener, die ondersteund worden door een aantal vrijwillige medewerkers. De samenwerking met het aanloophuis Poco Loco, de WED en WEP zorgen voor een mooie wisselwerking. 

De kernbegrippen van het Cliëntenbureau zijn het inzetten en ondersteunen van ervaringswerkers binnen de GGZ, vorming, beleid, het scheppen van een leeromgeving en een inloopmoment. We bieden een centraal informatiepunt rond herstel en ervaringsdeskundigheid in de regio. 

Team

Dagelijkse werking